Havlíčkův Brod čeká další velká akce s názvem Mistři na náměstí.

Zobrazeno 19. 6. 2024

Ve čtvrtek 20. června 2024 se od 17 hodin v historické budově Staré radnice v Havlíčkově Brodě uskuteční mimořádné zastupitelstvo města, které má na svém programu jediný bod. Zastupitelé by měli schválit udělení čestného občanství města Havlíčkův Brod panu Jiřímu Holíkovi, a to za příkladnou reprezentaci města a za dlouhodobý přínos v oblasti sportu. Zastupitelstva se zúčastní také další dvě hokejové osobnosti Jaroslav Benák a Ondřej Beránek. Po ukončení zastupitelstva pak od 18:00 hodin začne i oficiální akce s názvem Mistři na náměstí. Hokejista Ondřej Beránek představí fanouškům pohár a medaili z letošního MS světa. V rámci programu se mohou návštěvníci těšit na autogramiádu a focení hokejisty, velkoplošnou LED obrazovku, hokejovou fanzónu, stánky s občerstvením, sportovní a hudební vystoupení. Programem provede moderátor Bedřich Musil z Hitrádia Vysočina.

Město Havlíčkův Brod čeká ve čtvrtek 20. června další významná akce. Tentokrát si na své přijdou milovníci ledního hokeje. V rámci mimořádného zastupitelstva bude uděleno čestné občanství panu Jiřímu Holíkovi, a to za příkladnou reprezentaci města Havlíčkův Brod a za dlouhodobý významný přínos městu v oblasti sportu. Po tomto slavnostním aktu, který je rovněž přístupný veřejnosti, bude následovat velkolepá akce s názvem Mistři na náměstí. Pořadatelem akce je město Havlíčkův Brod a BK Havlíčkův Brod, partnery akce pak pivovar Rebel a společnost Blachotrapez.

Akce Mistři na náměstí

Oficiální začátek akce je od 18:00 hod. Lidé se mohou těšit na čerstvého mistra světa Ondřeje Beránka, který přiveze do Havlíčkova Brodu fanouškům ukázat pohár a zlatou medaili. Spolu s hokejovými legendami Jiřím Holíkem a Jaroslavem Benákem se zúčastní autogramiády a focení s fanoušky. V rámci programu se na pódiu objeví i čerstvé mistryně České republiky v aerobiku ze sportovního klubu TSM Fanatic, mistryně České republiky a vicechampion Evropy mažoretka Magda Náhončíková z MAGMA Dance Havlíčkův Brod. Program zakončí vystoupení hudební kapely III. Třetina. Připraveny budou také stánky s občerstvením, dětská hokejová fanzóna, stánek Hitrádia Vysočina se zábavnými hrami.

„Akce Mistři na náměstí je výjimečnou příležitostí, jak oslavit nejen legendy českého hokeje, ale i budoucnost tohoto krásného sportu. Jsem hrdý na to, že můžeme přivítat naše sportovní hrdiny v Havlíčkově Brodě a ukázat, jak velký význam má hokej pro naše město. Setkání s takovými osobnostmi je inspirací pro mladé sportovce, kteří mají před sebou kariéru plnou nadějí a snů. Věřím, že dnešní den bude nezapomenutelným zážitkem pro všechny místní fanoušky,“ říká Zbyněk Stejskal, starosta města Havlíčkův Brod.

"Před touto sezónou jsme si jako nové vedení BK Havlíčkův Brod zvolili slogan, který nám pomůže zvednout havlíčkobrodský hokej, s názvem back on the map, což v překladu znamená zpět na mapu, myšleno na tu hokejovou mapu. Myslím si, že nám velmi pomohlo jak samotné letošní mistrovství světa v Praze, tak i hráči A-týmu. Robert Záruba v přímém přenosu zmínil při gólu Ondry Beránka, že je to havlíčkobrodský rodák a že každá generace by měla mít určitě hráče z Havlíčkova Brodu. Také další čtyři mistři světa z Prahy letošního roku prošli Havlíčkovým Brodem, takže větší reklamu jsme si nemohli přát,“ říká za BK Havlíčkův Brod Miroslav Třetina a dodává: „Je pro nás obrovskou ctí, že můžeme být u toho, když Ondra Beránek přiveze mistrovský pohár do Brodu na náměstí. Všichni fanoušci, a my věříme, že se jich sejde hodně, se s ním budou moct vyfotit a znovu prožít tu radost, kterou jsme prožívali nedávno na náměstí, když jsme sledovali finálový zápas. Můžeme se samozřejmě opřít o další legendy a havlíčkobrodské rodáky, kteří zvedli nad hlavu mistrovský pohár. Byli to Jarda Holík, Jirka Holík, Milan Chalupa, Jarda Benák a v minulosti také Radek Martínek a Pepa Vašíček, takže výčet havlíčkobrodských legend, které se staly mistry světa, je velký a pořád to dělá skvělé jméno Havlíčkovu Brodu. Moc se těšíme na přivítání Ondry Beránka, přijďte si to všichni s námi užít."