Zastupitelstvo jednalo o nákupu nemovitosti a schválilo grantové programy pro rok 2025

Zobrazeno 22. 10. 2024


Zastupitelstvo města Havlíčkův Brod na svém říjnovém zasedání schválilo grantové programy pro životní prostředí, sociální oblasti i pro kulturu pro rok 2025. Město Havlíčkův Brod rovněž vyjádřilo zájem o koupi nemovitosti čp. 2078 v ulici Haškovy Sady a bude dále jednat s prodejcem nemovitosti. Důvodem pro pořízení nemovitosti je potenciální možnost zlepšení dopravní obslužnosti a plánované zefektivnění kapacity zdejší křižovatky. Zastupitelstvo rovněž řešilo změnu územního plánu za účelem vybudování dopravního hřiště.

Zastupitelstvo města Havlíčkův Brod na říjnovém zasedání schválilo na následující rok grantové programy pro oblast životního prostředí, pro sociální oblast i pro oblast kultury. „Do grantového programu pro sociální oblast se hlásí menší množství žadatelů, proto jsme pro letošní rok zjemnili tyto podmínky a věříme, že tak přilákáme i nové a inovativní projekty. Grantové programy pro životní prostředí zůstávají stejné jako v předchozím roce a ke změně došlo u kultury. Zde jsme se rozhodli grant na Havlíčkobrodské kulturní léto nevypisovat, protože jeho organizaci s dlouholetými realizátory zaštítí naše MDKO (Městské divadlo a kino Ostrov). Cílem je zajistit synergický efekt a dramaturgickou návaznost s aktivitami, které v létě připravuje právě MDKO,“ vysvětlil Zbyněk Stejskal, starosta města.

Prioritním tématem včerejšího jednání zastupitelstva byl také schválený nákup nemovitosti č.p. 2078 v ulici Haškovy Sady. Město Havlíčkův Brod má o tuto nemovitost zájem, neboť její koupě umožní rozšíření kapacity stávající křižovatky „Tento krok je zásadní pro budoucí rozvoj dopravy v této lokalitě. Nákup nemovitosti je nicméně jen první fází. Následně budeme řešit technické provedení a možnosti zlepšení dopravní situace,“ uvedla místostarostka Marie Rothbauerová.

Místostarosta Libor Honzárek k tomu dodává: „Je to nepochybně důležitá investice, která nám umožní řešit efektivně klíčové dopravní uzly ve městě. Na druhou stranu, pro případné řešení situace se obejdeme i bez dané nemovitosti.“

Zastupitelstvo dále schválilo několik změn územního plánu, z nichž jedna umožní realizovat dlouhodobě poptávaný projekt dětského dopravního hřiště.